luni, 30 septembrie 2013

Societatea vrea sa stie : in a relationship or single?

Traim intr-o societate care nu oboseste sa fie curioasa. Indiferent daca suntem single, in a relationship, married societatea, intregul mapamond trebuie sa fie la curent cu asta. Societatea ne obliga sa ne definim relatia.
Privind aplicatia unei prietene in legatura cu biletul ei de avion, mi-a picat fisa ...pana si acolo trebuia sa bifam  "single" sau "plus one". Serios?! Ok , sa zicem ca e de inteles...vrei sa ai loc alaturat, in caz ca nu esti singur etc., etc.
Vrei sa te inscrii la facultate, la master...aceeasi intrebare..."casatorita" , "necasatorita"..Ei nu, pe bune acum..ce legatura are asta cu educatia mea academica?!
Cv-ul la fel. Trebuia sa spunem daca suntem casatoriti sau nu. Dar ce domne, oamenii singuri muncesc mai bine sau mai multi decat cei "luati"? Sau cei casatoriti nu-si mai bat capul cu iesitul in oras si alergatul dupa intalniri pentru ca au cine sa ii astepte acasa?
Si sa nu uitam de petrecerile acelea simpatice din cluburi unde primim bratarele "single " or " in a relationship"...Incantator la prima vedere..dar in realitate nu fac altceva decat sa ne puna o stampila pe frunte. Nu-i ca si cum o sa plecam acasa cu jumatatea noastra "single" intalnita acolo, si a doua zi o sa ne punem mandri bratara cu "in a relantionship".
Facebook...single, in a relationship, married..toata lumea trebuie sa stie statusul relatiei noastre.
Si cum in ziua de azi relatiile sunt asa de greu de definit, nenea Facebook, companionul nostru de zi cu zi, a avut bunul simt de a adauga " it's complicated". Smart move, btw.
Si in final, Facebook-ul tine de optiunile fiecaruia, daca vrem sa dam o explicatie pentru statusul nostru, putem, daca nu vrem nu. E la alegerea noastra.
The point is ...de ce societatea ne obliga atat de tare sa ne definim relatiile? Nu face altceva decat sa puna si mai multa presiune pe umerii nostri. In calitate de ex-single trebuie sa recunosc ca momentul in care trebuia sa completez ceva care necesita "starea mea matrimoniala", sa zicem, ma deprima de fiecare data. Acum ma enerveaza.
Cum ramane cu intimitatea noastra? Unii dintre noi sunt indiferenti, altii sunt mandri de statusul lor, dar sunt si persoane pentru care definierea asta nu face altceva decat sa ii puna fata in fata  cu cele mai mari temeri, intrebari.
Destul ca relatiile evolueaza asa cum evolueaza in ziua de azi, cu chiu cu vai adica, trebuie sa mai si bifam niste casute.
 In calitate de "in a relationship and happy" , after many " it's complicated, who the hell knows, why do you care", trebuie sa admit ca societatea e nedreptata.
Asta ca sa nu mai vorbim de oamenii cuplati si de prima intrebare care apare atunci cand nu te-ai mai vazut cu un prieten de ceva vreme: " Si......esti cu cineva? " Urmata de privirea aia compatimitoare si clasicul : " Eh....hai lasa ca o sa gasesti tu pe cineva.."
De cand ne defineste in vreun fel statusul relatiei noastre? Suntem aceeasi persoana in definitiv, cu un "plus one" sau nu. Persoana de langa noi nu ne defineste in nici un fel. Da, ne face zilele mai frumoase sau mai urate, daca esti genul care prefera relatiile in care saptamanal doua- trei farfurii sunt sparte si o pereche de pantofi zboara pe geam, dar nu spune nimic despre noi.
 Putem sa fim single si fericiti, sau in a relationship si fericiti.
Indiferent cum stau lucrurile, asta nu spune nimic despre noi.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

About

She believed in dreams and she believed in making something about them.

Pages

Un produs Blogger.

Recent News

Translate

Followers

Search this blog

© Believing in Cinderella, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena